Bruins Precisie Metaal in de spotlight!

Dick Koster - Bruins Precisie Metaal

Humacs Krabbendam waardeert iedere klant ten zeerste, en daarmee ook het gestelde vertrouwen dat in ons wordt gesteld. Tijd om deze waardering te laten zien! Daarom zetten wij onze klant in de spotlight. We bijten de spits af met Bruins Precisie Metaal in Zuidwolde, die we vijf vragen stelden.

De service en onderhoud aan het CNC machinepark van Bruins Precisie Metaal wordt verzorgd door Humacs Krabbendam, en daarbij in 2021 zelfs de verhuizing van het gehele machinepark naar het nieuwe pand. Ook heeft Humacs Krabbendam er twee robotcellen mogen leveren. We spraken met Dick Koster, hij is een van de eigenaren van het vooruitstrevende bedrijf in Drenthe. Samen met Erik, Janny en Gerry Bruins runt hij Bruins Precisie Metaal, dat inmiddels 15 personeelsleden heeft en diverse machines in verschillende disciplines.

Dick Koster - Bruins Precisie Metaal (2)
Dick Koster – Bruins Precisie Metaal

Wat voor bedrijf is Bruins Precisie Metaal?

Dick Koster verteld: “Bruins biedt meer dan een gemiddelde machinefabriek. Zo bieden wij veel soorten verspanende bewerkingen in één huis aan.” Het conventioneel en CNC draaien en frezen, maar ook draad- en zinkvonken, en het vlak- en rondslijpen heeft Bruins in huis. “Voor het vonken hebben wij een speciaal geconditioneerde ruimte ingericht om de hoge nauwkeurigheid te kunnen waarborgen.” voegt Dick toe. Daarnaast staat er een 5-assige CNC freesmachine en een met robot geautomatiseerde draaimachine met Y-as en subspindel.

In welke branches zijn jullie voornamelijk actief?

Bruins Precisie Metaal is met name actief in de rubber-, blik-, olie-, automotive- en semiconductor industrie.

Waar ligt jullie specialisme?

“Van huis uit ligt ons specialisme op snij-, buig- en volgstempels.” legt Dick Koster uit. Daarbij gaat het met name om de complexe stamp gereedschappen. Bruins Precisie Metaal levert deze aan diverse productiebedrijven. Dick geeft aan: “Met onze ervaring en ons netwerk kunnen wij ook goed met onze klant meedenken en tot een goede oplossing komen. Intern hebben wij ook de mogelijkheid de stempels te testen.” Door het brede en diverse machinepark is Bruins ook sterk in de algemene toelevering aan allerhande machinebouwers.

Wat zijn jullie verwachtingen en doelstellingen voor de komende tijd?

Dick Koster verwacht dezelfde lijn door te zetten als in 2021; “Wel was het afgelopen jaar de verkrijgbaarheid van het materiaal een lastig punt, maar hoe dan ook was het een zeer goed jaar met meer dan genoeg werk.” “Wij hebben in 2018 via Humacs Krabbendam twee robotsystemen aangeschaft, daarmee hebben wij een draaimachine en 4-assige freesmachine geautomatiseerd. Hoewel we deze goed gebruiken, willen wij hier de komende tijd nog meer uit halen.” verteld Dick.

Wat is jullie relatie met Humacs Krabbendam en zouden jullie Humacs Krabbendam aanraden?

Humacs heeft de complete verhuizing van het machinepark op zich genomen en de aansluiting verzorgt. Bij een machinestoring of onderhoud in het machinepark kan Bruins Precisie Metaal terugvallen op Humacs Krabbendam. “Onze relatie bestaat inmiddels 16 jaar, onder andere uit de tijd met Wim Hudepohl onder Humacs BV. Wij kunnen altijd op hen terugvallen. Elke storing wordt snel opgelost. Dit geeft ons bedrijfszekerheid. In deze tijd met hoge verwachtingen van klanten is dat onmisbaar.”