• Draadvonken met Fanuc ROBOCUT

  De multifunctionele EDM machine

Fanuc ROBOCUT

Snelle, nauwkeurige bewerking met elektrische ontlading

Bij EDM ging nauwkeurigheid voorheen ten koste van de snelheid. Daarom heeft FANUC een volgende generatie van de ROBOCUT draadsnijmachine ontwikkeld. De α-CiB-serie bestaat uit drie veelzijdige allrounders, waarvan het eerste model beschikt over een tafel van 800 mm. De tijd tussen storingen is ongelooflijk lang en dankzij weinig onderhoud, een lange levensduur en uitstekende inzetbaarheid kunt u met deze toekomstbestendige vonkerosiemachines tijd besparen en de kosten per eenheid verlagen, terwijl hoge nauwkeurigheid en snijefficiëntie gewaarborgd blijven.

ROBOCUT draadvonkmachine biedt:

 • De nieuwste CNC- en servomotortechnologie

 • generator ontworpen voor maximale betrouwbaarheid

 • voorziening voor het snijden van dikke, getrapte en conische onderdelen

 • bewerking van meerdere werkstukken

 • eenvoudig te gebruiken Core Stitch-functie voor nog langere onbemande machinale bewerking

 • draadsnijden in slechts tien seconden

 • automatisch opnieuw draadsnijden in draadpad

 • nauwkeurige draadspanningsregeling met twee servo’s

Vonkerosie haalt bewerkingsefficiëntie

Geavanceerde CNC

Geavanceerde CNC

De kern van de FANUC ROBOCUT is de meest betrouwbare CNC ter wereld, met ondersteuning van maximaal zeven simultaan bestuurde assen en regeling van elk aspect van de machine.

Hogere stijfheid van de opbouw voor maximale nauwkeurigheid

Hogere stijfheid van de opbouw voor maximale nauwkeurigheid

Geavanceerd frameontwerp zorgt voor een consistente hoge nauwkeurigheid van draadvonkbewerkingen onder verschillende temperatuursomstandigheden.

Sneller instellen

Sneller instellen

ROBOCUT’s automatische deur aan de voorkant en het werkbad met gedeeltelijke leegloop zorgen voor een kortere doorlooptijd doordat onderdelen kunnen worden verwijderd zonder de tank volledig te laten leeglopen. Mogelijke operatorfouten worden gemarkeerd met de functie Setup Guidance, waardoor de uitval wordt verminderd en snelle insteltijden worden gerealiseerd.

Sneller positioneren

Sneller positioneren

Met de slimme positioneringsfunctie van ROBOCUT kunt u sneller produceren doordat de draadvonkmachine minder tijd nodig heeft voor het meten van geometrische eigenschappen van het werkstuk.

Volautomatische controle van vulniveau

Volautomatische controle van vulniveau

Voor een nauwkeurig waterniveau, minder onderhoud en een betere betrouwbaarheid meet de ROBOCUT de waterdruk onder in de tank en stelt deze af volgens de positie van de Z-as.

Eenvoudig EDM onderhoud

Eenvoudig EDM onderhoud

Het onderhoud van de FANUC ROBOCUT vereist slechts een paar eenvoudige stappen en de wekelijkse schoonmaakbeurt is binnen een uur gebeurd.

Eenvoudig in te stellen Core Stitch functie

Met de functie Core Stitch van de ROBOCUTα- CiB-serie’ kunt u snijtaken beter plannen en de onbemande machinale bewerkingstijd verlengen. Steekpunten worden zonder vooraf programmeren direct ingesteld op de CNC van de draadsnijmachine. In combinatie met de functie voor opnieuw draadsnijden in het draadpad vormt dit de ideale oplossing voor langdurige, onbemande machinale bewerking en snijprocessen met meerdere werkstukken. Wanneer de taak is uitgevoerd, kunt u de kernen handmatig uitnemen zonder enig gevaar voor de machine.

 • α-C400iB

  De compacte oplossing voor microbewerking

  Werkbereik X-Y-assen: 400 x 300 mm
  Werkbereik U-V-assen: 120 x 120 mm
  Werkbereik Z-as: 255 mm

 • α-C600iB

  Breed scala aan toepassingen

  Werkbereik X-Y-assen: 600 x 400 mm
  Werkbereik U-V-assen: 200 x 200 mm
  Werkbereik Z-as: 310 mm

 • α-C800iB

  Veelzijdigheid door groot bed

  Werkbereik X-Y-assen: 800 x 600 mm
  Werkbereik U-V-assen: 200 x 200 mm
  Werkbereik Z-as: 310 mm

Intelligente EDM software voor meer efficiëntie

Nauwkeurige vonkregeling

Nauwkeurige vonkregeling

Met de flexibele FANUC Pulse Control (FPC) zijn nauwkeurig gecontroleerde elektrische ontladingen mogelijk, waardoor de cyclustijd daalt en de nauwkeurigheid toeneemt.

AI-pulsbesturing

AI-pulsbesturing

Vermindert het risico op draadbreuk bij hoge machinale bewerkingssnelheden, zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals bij grote nozzle afstanden of wisselende snijhoogten.

Snellere EDM setups

Snellere EDM setups

De functie Setup Guidance van FANUC zorgt voor ultrasnelle instellingen en vermindert uitval door mogelijke operatorfouten te markeren.

Draaderoderen voor eenvoudige automatisering

Met het FANUC Quick & Simple Startup Package (QSSP) installeert u in een paar stappen beladingsrobots, met handige zij- en voordeuren en een ergonomisch ontworpen werkgebied voor goede toegankelijkheid tot de robot. Voor veeleisende automatiseringsscenario’s biedt FANUC volledige ondersteuning ongeacht de locatie.

Eenvoudig draadbeheer

Betrouwbaar opnieuw draadsnijden in het draadpad

Betrouwbaar opnieuw draadsnijden in het draadpad

De machinale bewerkingstijd kan drastisch worden beperkt doordat de ROBOCUT-draadsnijmachine automatisch opnieuw in het draadpad snijdt op werkstukken tot 150 mm dik.

Consistente draadspanning

Consistente draadspanning

Door FANUC’s unieke draadspanningsregeling met twee servo’s blijft de draadspanning tot op +/-15 g nauwkeurig voor een consistente bewerking wat tot minder draadbreuk en minder slijtage van de onderdelen leidt.

Tot 140 uur onbemande machinebewerking

Tot 140 uur onbemande machinebewerking

De spoel van 30 kg, met standaard 60 uur aan draad, en de draadsnijder zorgen voor een twee keer zo lange periode van continue bewerking.

Meer vrijheid voor uw EDM processen

Optimaal gebruik van werkruimte

Optimaal gebruik van werkruimte

De U- en V-assen van de ROBOCUT kunnen, afhankelijk van het model, tot 90 mm voorbij de tafel bewegen. Hierdoor kunnen kleinere werkstukken worden bewerkt zonder dat er dure kleminrichtingen nodig zijn.

Volledig in de CNC geïntegreerde 6-de en 7-de as

Volledig in de CNC geïntegreerde 6-de en 7-de as

Deze assen vereisen geen extra externe besturing en kunnen direct via de ROBOCUT CNC worden geprogrammeerd. Kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk, met probleemloze communicatie, betrouwbaarheid en extra productiviteit.

FANUC CCR tafel

FANUC CCR tafel

ROBOCUT is beschikbaar met een CCR draaitafel. Deze lichtgewicht, universele draaitafel wordt geleverd met hoge resolutie glazen schalen en, voor maximale concentriciteit, met optimaal bereik tussen de U- en V-assen.