• ROBODRILL verticaal bewerkingscentrum

  Veelzijdig frezen, boren en tappen

  Fanuc ROBODRILL

Fanuc ROBODRILL

De allround CNC freesmachine

De nieuwe generatie van het ROBODRILL verticaal bewerkingscentrum biedt ongeëvenaarde kwaliteit en precisie tegen aantrekkelijke kosten per uur. Met een ongeëvenaarde gereedschapswisseltijd van 0,7 seconde en een revolverkop die geschikt is voor het hanteren van gereedschappen tot 4 kg, zijn de nieuwe geavanceerde versies niet alleen de snelste maar ook de sterkste 5-assige CNC-machines op de markt. Elk ROBODRILL verticaal bewerkingscentrum, geavanceerd of standaard, is een echte high-speed allrounder met ongelooflijke prestaties en een unieke efficiëntie.

Standaardfuncties ROBODRILL:

Fanuc Robodrill table
 • Stijf ontwerp

 • Eenvoudige bediening en onderhoud

 • Intuïtieve iHMI

 • Speciaal onderhoudsscherm

 • Vroege probleemdetectie

 • Centrum op 70bar voor koelmiddeldruk

 • Ultrasnelle gereedschapswissels

 • Capaciteit voor 21 gereedschappen

Volledig uitgerust voor efficiënte high-speed CNC bewerking

De unieke CNC-freesmachine

De unieke CNC-freesmachine

De legendarische betrouwbaarheid van FANUC en eenvoudige preventieve onderhoudsprocedures houden uitval tot een absoluut minimum beperkt en zorgen voor een uniek rendement op investeringen.

Koeling van 70 bar door de spindel

Koeling van 70 bar door de spindel

De ROBODRILL ondersteunt nu koeling door de spindel tot 70 bar en zorgt hierdoor voor sneller boren en een betere spaanverwijdering.

Uitstekende oppervlakken, superieure productkwaliteit

Uitstekende oppervlakken, superieure productkwaliteit

Met het FANUC ROBODRILL verticaal bewerkingscentrum hebben uw producten een superieure kwaliteit, dankzij CNC functies als Nano-interpolatie, 3D machinale bewerkingen of AI Contour Control.

Verticaal bewerkingscentrum voor snelle cycli

Verticaal bewerkingscentrum voor snelle cycli

De grote versnelling van de FANUC ROBODRILL assen in combinatie met intelligente procesoptimalisatie leidt tot hogere werksnelheden en kortere cyclustijden.

Snelle en nauwkeurige 3D-bewerking

Snelle en nauwkeurige 3D-bewerking

Intelligente opties zoals gegevenssets met prognoses, interpolatie en intelligente smoothing functies zorgen ervoor dat u hoogkwalitatieve matrijzen, elektroden en andere 3D-onderdelen snel en nauwkeurig kunt produceren.

Eenvoudige CNC bewerking

Eenvoudige CNC bewerking

’s Werelds meest betrouwbare CNC FANUC 31i-B5 vormt de kern van ROBODRILL. Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te programmeren, met twintig eenvoudig te configureren M-codes voor de besturing van extra apparaten. Verdere aanpassing is mogelijk via de aangepaste PMC-functie.

Veelzijdige machinale bewerkingen voor al uw behoeften

FANUC ROBODRILL is verkrijgbaar in modellen met kort, standaard en lang bed, in een standaard en een geavanceerde uitvoering, zodat u ongeacht uw productieproces kunt kiezen uit een enorme veelzijdigheid voor een uitgebreide reeks bewerkingstoepassingen. Of u nu werkt met massaproductie met hoge volumes of in kleine volumes matrijzen en gereedschappen fabriceert, ROBODRILL paart een enorme veelzijdigheid aan een grote nauwkeurigheid en een robuuste constructie. U kunt uw productiviteit verbeteren en uiterst precieze en betrouwbare verticale machinale bewerkingen uitvoeren.

Standaardmodellen worden geleverd met:

 • stijf ontwerp en een robuuste gegoten kruistafel
 • eenvoudig onderhoud dankzij rechtstreekse toegang tot alle componenten
 • eenvoudige bediening dankzij de snelle, simpele en intuïtieve installatie-opties
 • nieuwe iHMI voor optimale gebruiksvriendelijkheid en volledige onderhoudsplanning
 • speciaal onderhoudsscherm – eenvoudige instructies zorgen voor snel herstel als bijvoorbeeld nulpunten verloren gaan ten gevolge van onjuiste operatorinput
 • vroege conflictdetectie dankzij een geïntegreerd systeem voor vroegtijdige waarschuwing dat uitgebreide kwaliteitsgarantie biedt
 • centrum op 70 bar door koelmiddeldruk voor niet-getrapt boren van diepe gaten met een kleine diameter
 • flexibiliteit op elk gewenst moment dankzij een breed scala van componenten die voldoen aan uw behoeften, inclusief draaiende en kantelende tafels
 • α D21SiB5/α D21SiB5ADV

  Maximale bewerkingsprestaties voor kleine onderdelen.

  Voor zeer nauwkeurige bewerkingen op een klein oppervlak is dit de ideale oplossing. Dit model met een kort bed is in staat om afhankelijk van de grootte meerdere onderdelen vast te klemmen. Er is een spindel voor meerdere werktuigen, waardoor het een uitstekende bewerkingsoplossing vormt voor bijvoorbeeld horloge-, sieraden- en elektronicafabrikanten.

 • α D21MiB5/α D21MiB5ADV

  Het ultieme allround verticale bewerkingscentrum.

  α D21MiB5-machines zijn voorzien van een standaard bed en deze ultieme allrounders leveren een hogere productiviteit bij een breed scala aan frees- en boortoepassingen die maximale precisie, veelzijdigheid en nauwkeurigheid vereisen. Multi-onderdeelklemmen zorgen voor een groot aanpassingsvermogen.

 • α D21LiB5/α D21LiB5ADV

  Maximale flexibiliteit bij een hele reeks bewerkingstaken.

  Dit model is de grootste ROBODRILL binnen de serie en biedt u alle voordelen van de kleinere machines met een nog grotere variatie aan klemmogelijkheden. Ideaal voor grotere componenten, zoals de componenten die voorkomen in de automobiel- en de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Geavanceerde versie

Geavanceerde ROBODRILL α-DiB5 ADV-modellen zijn ontworpen voor geavanceerde high-speed machinale bewerking en bepalen de norm in hun klasse. Met hun ultieme precisie en herhaalbaarheid zijn ze ideaal voor langdurige, volledig geautomatiseerde productieruns en vormen ze een veelzijdig alternatief voor grotere machines.

Naast de standaardfuncties zijn de geavanceerde modellen voorzien van het volgende:

 • gereedschapswissel in 0,7 seconde voor supersnelle cyclustijden
 • Handling van gereedschappen tot 4 kg voor multi-step gereedschappen
 • z-as van 400 mm lengte voor grotere onderdelen en minder interferentie tussen gereedschappen en werkstukken

Handige opties voor CNC-bewerking

ROBODRILL LINKi bewaking op afstand

ROBODRILL LINKi bewaking op afstand

Bewaak tot 100 ROBODRILL CNC freesmachines in realtime vanaf een externe PC of handheld.

ROBODRILL DDRiB draaitafel

ROBODRILL DDRiB draaitafel

Dankzij de motor met directe aandrijving en verbeterde stijfheid voor nauwkeurige machinale bewerking is de FANUC ROBODRILL DDRiB de perfecte aanvullende as voor uw ROBODRILL.

ROBODRILL DDR-TiB

ROBODRILL DDR-TiB

Voor zwaardere stukken biedt het extreem stijve DDR-T tapsysteem alle voordelen van de DDR-draaitafel met een ondersteuningsspindel en L-beugels.

Fanuc Robodrill Alpha-D21MiB5 bij Brabant Alucast te Heijen

Fanuc Robodrill Alpha-D21LiB5 bij Rena Casting te Maasbree

Fanuc Robodrill’s Alpha-D21SiB5 bij Malvern Panalytical te Almelo