Twee Fanuc freesmachines voor MetalNet

, ,
2 Fanuc Robodrill's bij MetalNet

Sinds maart 2021 is MetalNet Precision Components te Valkenswaard eigenaar van twee Fanuc Robodrill freesmachines.

Fanuc Robodrills bij MetalNet

MetalNet Precision Components in Valkenswaard richt zich, binnen de verspanende industrie, voornamelijk op de high-tech industrie en machinebouw. Hier staat nauwkeurigheid en reinheid hoog in het vaandel. Om nog beter aan de vraag te kunnen voldoen is er medio november 2020 geïnvesteerd in een Fanuc Robodrill D21LiB5.

Deze machine is uitgerust met het complete tastsysteem van Renishaw en koeling door de spil. Tevens is deze Robodrill voorzien van een automatische zijdeur, voor toekomstige automatisering. Daarbij worden Fanuc Robodrill’s standaard geleverd met een 31iB5 besturing, hét vlaggenschip van Fanuc, en een direct aangedreven spil.

Na de eerste levering door Humacs Krabbendam in 2020, is de integratie van deze Robodrill bij MetalNet Precision Parts als zeer positief ervaren in de productie. Waardoor Humacs Krabbendam in maart 2021 opnieuw de opdracht kreeg voor de levering van een tweede freesmachine van Fanuc. Deze machine is inmiddels ook geïntegreerd in de productie van MetalNet.