Hoogstandje van precisietechnologie landt bij Linkam Scientific Instruments in Wormerveer

, , ,

In een primeur voor Nederland introduceert Linkam Scientific Instruments Ltd. uit Wormerveer de indrukwekkende Kitamura MedCenter 5AX. Deze extreem nauwkeurige machine markeert een mijlpaal als de eerste in zijn soort in ons land.

De MedCenter 5AX is een volledig 5-assige machine met een krachtige hoofdspil die draait op 30.000 toeren per minuut. De B- en C-as worden aangedreven door direct drive motoren, allemaal uitgerust met zeer nauwkeurige meetsystemen. Bovendien beschikt de machine over een verfijnde thermische stabiliteit dankzij doordachte koeling van de diverse componenten. Met zijn compacte footprint van minder dan 3 m2 is dit het perfecte bewerkingscentrum voor kleinere onderdelen.

Linkam Scientific Instruments staat bekend om hun expertise in het produceren van nauwkeurige, complexe maar compacte onderdelen voor microscopie en spectroscopie. De MedCenter 5AX voegt een nieuwe dimensie toe aan hun machinepark, waarmee ze de controle behouden over hun eigen ontwikkelingen. Dit baanbrekende apparaat is een welkome aanvulling en versterkt hun specialisatie in het vervaardigen van nauwkeurige componenten.