Humacs Krabbendam dealer van FANUC

, , ,
Humacs Krabbendam dealer van Fanuc

Humacs Krabbendam heeft sinds september zijn machineaanbod verder uitgebreid met de verkoop van de FANUC Robodrill CNC-bewerkingscentra in Nederland. Hierover is met FANUC Benelux een overeenkomst gesloten.

Humacs Krabbendam in Nieuwleusen is al leverancier van onder andere SMEC (Samsung Machinetool Engineering Company), Kitamura en Nomura DS. “Met FANUC voegen we weer een prachtig product toe aan ons leveringspakket”, zegt sales manager Bert Versteeg. “Want de FANUC machines hebben een enorme staat van dienst en een bewezen kwaliteit.” FANUC Benelux en Humacs Krabbendam zijn voor elkaar geen onbekenden. De beide firma’s kennen elkaars structuur en ook op het persoonlijke vlak liggen er al jarenlange relaties. Al meer dan 11 jaar is de firma Humacs actief op het vlak van FANUC CNC-besturingen, elektronica en onderhoud. In 2012 zijn de mechanische onderhoudsfirma Machine Techniek Krabbendam en Humacs samengevlochten tot Humacs Krabbendam. Sindsdien is dit bedrijf uitgegroeid tot een volwaardig machineleverancier, waarbij de service en het onderhoud op juiste waarde wordt geschat.

Meer dan 35 jaar FANUC ervaring
Humacs Krabbendam heeft inmiddels veertien medewerkers, onder wie meerdere technici die al jaren geleden ervaring hebben opgedaan met de FANUC Robodrill producten. “We hebben zelfs technici die ruim 35 jaar geleden al werkten aan de FANUC Robodrill”, vertelt Versteeg.

Naast elkaar op METAVAK
FANUC Benelux en Humacs Krabbendam nemen allebei deel aan METAVAK Gorinchem.  Beide bedrijven hebben gekozen voor stands naast elkaar. Humacs Krabbendam zal de Robodrill met een DDR-tafel en een demo product laten zien.

SMEC draaimachine
Er zal ook een SMEC draaimachine op de stand van Humacs Krabbendam staan. De Koreaanse machinefabrikant produceert een brede range machines, waarmee een groot deel van de behoefte van de Nederlandse verspaningsmarkt kan worden afgedekt: zowel draai- als freesmachines, voor het bewerken van kleine en grote producten. De machines van SMEC onderscheiden zich vooral door hun blokgeleidingen. Deze zorgen voor een hoge stabiliteit bij zwaardere bewerkingen, wat zeker bij het draaien belangrijk is.

Service, onderhoud en onderdelen
Omdat de technici van Humacs Krabbendam jarenlange ervaring hebben in service en onderhoud aan CNC-machines, beperkt de Overijsselse machineleverancier zich niet tot de machines die ze zelf verkoopt. De kennis en kunde strekt zich verder uit, zowel op besturingsniveau als op het mechanische vlak, zodat met een landelijk dekkend netwerk elke verspaner kan worden bediend.

Humacs Krabbendam, stand 152
FANUC Benelux, stand 150