Humacs Krabbendam levert aangepaste Fanuc Robodrill’s aan Malvern Panalytical

, ,
Malvern Panalytical Fanuc Robodrill Humacs Krabbendam

De firma Malvern Panalytical in Almelo is producent van extreem hoogwaardige analyse apparatuur voor materialen. Door gebruik van infrarood- of röntgenstraling kan de samenstelling van materiaal worden geanalyseerd. Malvern Panalytical voert wereldwijd projecten uit waarbij deze technologie volledig geautomatiseerd wordt toegepast. Veel grote namen uit de staal/metaal productie werken met de analyse apparatuur van Malvern Panalytical. Procesmatig houdt dat het volgende in. Uit een oven wordt een sample van het materiaal gehaald. Deze sample gaat naar de cel van Malvern Panalytical. Daar wordt de sample in de cel gebracht waarbij de giethuid met een Fanuc Robodrill wordt verwijderd. Vervolgens wordt de sample geanalyseerd en gaan de gegevens naar het laboratorium.

Voor de afwikkeling van dit geheel geautomatiseerde proces werden in het verleden grote delen ingekocht. Om flexibeler in te kunnen spelen op de markt en de wensen van de klanten is besloten dit gehele proces intern te gaan uitvoeren waarbij Humacs Krabbendam B.V. de Fanuc Robodrills, aangepast aan de wensen van Malvern Panalytical mocht leveren. Daarnaast is gezamenlijk de interfacing tussen de cel van Malvern Panalytical en de Fanuc Robodrill verfijnd en uitgewerkt tot een pasklare oplossing. Inmiddels zijn de eerste cellen uitgeleverd en kan er gesproken worden van een mooie samenwerking waarbij de hoogwaardige technologische kennis volledig in eigen hand is gebleven.

Wij wensen Malvern Panalytical van harte een zeer succesvolle toekomst toe en zien dan ook uit naar een verdere samenwerking.