J&R Verspaning investeert in een SMEC

,
SMEC SL 3000L bij J&R Verspaning

Eind april dit jaar investeerde J&R Verspaning BV in een nieuwe SMEC SL 3000L draaimachine. “Om zo de klant beter, sneller, en nauwkeuriger te bedienen” schrijft meneer van der Linden, General Manager bij J&R Verspaning op LinkedIn.

J&R Verspaning BV in Zuidland (ZH) produceert op meerdere draai- en freesmachines diverse onderdelen voor  klanten in de sectoren hydraulische, pneumatische, verpakkings- en voedingsmiddelen industrie, alsmede machine en apparatenbouw.

Kwaliteit, snelheid en flexibel reageren is kenmerkend voor J&R Verspaning. “Betrouwbaar en eerlijk zaken doen is veelal de basis voor een optimale samenwerking en een goede relatie” aldus mede eigenaar Dick Jorissen.

Sinds de oprichting in 2002 is deze onderneming, onder de rook van Rotterdam, in alle opzichten behoorlijk gegroeid. Onlangs nog heeft men de naast gelegen bedrijfshal van de voormalige buurman erbij kunnen betrekken, waardoor er meer ruimte beschikbaar komt.

“Om continue aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen, moet je kwaliteit beheersen” vindt Jorissen. “Het is daarom van belang je machinepark up to date te houden.”
Bij de keuze voor een nieuwe machine wordt er door J&R Verspaning gekeken of de leverancier dezelfde filosofie nastreeft als die zij waarderen. Waarbij kwaliteit en service dus hoog in het vaandel staan.
Vanuit die optiek is er door J&R Verspaning een samenwerking aangegaan met Humacs Krabbendam BV en is er een nieuwe CNC draaibank door hen geleverd en geïnstalleerd.

Het betreft een  (schuinbed) machine van SMEC type SL 3000L. Deze draaimachine is voorzien van de zeer gebruiksvriendelijke FANUC OiTF besturing.
Specifieke kenmerken van de SMEC SL 3000L zijn de geslepen en geharde blokgeleidingen en het zeer stabiele frame met een hoge stijfheid. Met deze SMEC is J&R Verspaning dan ook in staat om zeer nauwkeurig werkstukken te bewerken; met een draaidiameter van 430 mm, een maximale lengte van 1.050 mm en met een uitstekende oppervlakte kwaliteit.

“Een goede investering, die ons prima past. Gelet op de specifieke eigenschappen van de machine en de professionele en prettige samenwerking met een goede leverancier.” aldus Dick Jorissen.

SMEC SL 3000L bij J&R Verspaning