Machinefabriek Tuin produceert met Kitamura HX630

,
Kitamura MyCenter HX630G

Humacs Krabbendam CNC Service uit Nieuwleusen heeft in januari een nieuwe Kitamura HX630 horizontale bewerkingsmachine, met palletgrootte 630×630 mm, bij Machinefabriek Tuin in Dedemsvaart geïnstalleerd.

Deze machine is uitgerust met vele extra’s zoals automatische toolpre- setter voor het meten van de offsets en breukcontrole, 3D tastsysteem, 100-voudig BBT-50 gereedschappen- magazijn en een 70 bar hoge druk unit van Müller Hydraulik.

De Kitamura HX630 is een machine met zware blokgeleidingen die, door de speciale nabewerking, toch een hoge voedingssnelheid en ijlgang aan kunnen van 60 m/min. De X-, Y- en Z-as aandrijvingen zijn dubbel uitgevoerd. Hierbij valt op dat dit géén master-slave variant is maar echt een directe aansturing van beide motoren. Met name voor de vloeiende bewegingen en de nauwkeurigheid is dit een voordeel. Dubbele aandrijvingen dienen verder voor een stabieler verspaningsproces. Verder is de opspantafel standaard als volledig gestuurde vierde as uitgevoerd.

Bij een machine met zoveel toegevoegde waarde en uitstraling past volgens Humacs Krabbendam een hogedruk unit van uitzonderlijke klasse. De Müller unit is dat. Deze is standaard voorzien van een plunjerpomp waardoor er beduidend minder warmte inbreng is in de koelemulsie. Heel praktisch is de extra 130 liter tankinhoud en de cascade uitgevoerde filtering.

Tijdens de TechniShow kan op de stand van Humacs Krabbendam zowel kennis worden gemaakt met Kitamura als Müller.